Nieuws

Wat er gebeurt in de wereld van MPS

Uit onze wijnkelder

Enate, Somontano Spanje, 18 Oct 2017

In het noorden van Spanje ligt de streek Somontano, letterlijk “onder de berg”. Het gebied ligt aan de voet van de Pyreneeën, in de provincie Aragon. Door de hoogte waarop de wijngaarden zich bevinden is het er betrekkelijk koel, zeker ’s nachts. En er is tweemaal zoveel neerslag als in de rest van Aragon. Het is een relatief onbekend gebied waar sinds een jaar of twintig jonge professionele wijnmakers mooie wijnen maken.

Op een van mijn reizen ging ik op bezoek bij Enate. Het werd een onvergetelijke middag!

Van verre zie je het moderne architectonische gebouw al afsteken tegen de uitgestrekte wijngaarden. Eenmaal binnen valt op dat Enate een sterke link heeft met hedendaagse kunst. Er huist een art gallery in het wijnhuis. Iedere wijn heeft zijn eigen unieke etiket, ontworpen door geselecteerde kunstenaars.

Maar goed, ik kwam er voor de wijn en dat kwam zeker goed. Want nadat ik de bevlogen wijnmaker had ontmoet was ik overtuigd over wat men bedoelt met “the art of wine”. Zelden heb ik een meer bevlogen wijnmaker meegemaakt als Jesus Artajona. Wij hingen aan de man zijn lippen toen hij vertelde over het proces van het rijpen van de druif, het onderhoud van de wijngaard tot en met het moment van oogsten.

Uiteindelijk komen de druiven naar het wijnhuis om er een aantal soorten rode en witte wijn van te maken. Ik wil er graag eentje uitlichten, hoewel ik me realiseer dat ik alle andere wijnen van Enate daarmee te kort doe. Ik wil graag mijn liefde voor de Enate , Chardonnay 234 met u delen.

De Chardonnay druif duikt in alle hoeken van de wereld op, behalve in Spanje. Daar is het een zeldzame verschijning. Des te meer bijzonder hoe Enate er in slaagt met de 234 een geweldig glas te maken. Een Chardonnay zoals je hoopt dat een Chardonnay smaakt als je deze op de wijnkaart ziet staan. Natuurlijk, in Bourgogne maakt men goddelijke wijnen van deze druif, maar daar is de prijs dan ook naar. Als je eens minder diep in de buidel wilt tasten en wel wilt genieten van een robuust maar verfrissend glas wijn dan is dit een gouden tip.

Wij serveren de wijn dikwijls tijdens walking diners of recepties, maar hij gedijt ook uitstekend bij heerlijke gerechten. Iedere keer als ik er een opentrek ben ik weer terug bij de overheerlijke lunch op een zonnige dag tussen de druivenstokken. Koelers met heerlijke Chardonnay op tafel en ondertussen van heerlijke lokale worsten van de barbecue genieten. Wat een feest!

Proost.

Catering in het VIP dorp van North Sea Jazz

Rotterdam Ahoy, 31 May 2017

De catering in het VIP dorp tijdens North Sea Jazz wordt verzorgd door Oliver & Jake. Oliver & Jake is het exclusieve label voor de samenwerking tussen MPS en Taste and more.

Meet Oliver & Jake!

Stel Oliver & Jake een willekeurige vraag, en hun antwoorden zullen in elkaar versmelten als door een garde geklopt. Daar waar Oliver een detail mist, springt Jake met enthousiasme bij om het verhaal van een extra dimensie te voorzien.

Ze zijn boezemvrienden; gebonden door hun contrast zijn ze onafscheidelijk. Als mint en chocola gaan zij door het leven — fundamenteel verschillend, maar samen spraakmakend, verwonderend, inspirerend.

En soms, soms een tikkeltje eigenzinnig.

Het zijn van die kerels die, waar ze ook komen, altijd wel iemand kennen. Misschien omdat ze samen al op zo veel plaatsen geweest zijn, of misschien omdat ze gewoon gemakkelijk vrienden maken.

En vriendinnen. Want laten we eerlijk wezen: het zijn stijliconen welke zij aan zij niet te missen zijn.

Samen hebben ze verstand van alles. Overal al eens gegeten, de wereld gezien. En samen weten Oliver & Jake altijd weer iets te ontdekken waar je zelf nooit tegenaan was gelopen.

Als die twee samen zijn, dan gebeuren er de mooiste dingen.

 

Wil je Oliver & Jake ontmoeten? Bel dan met Maaike op 06 53 63 63 12

terug naar boven