Rauw en industrieel.

down

Locatie

SugarCity

In een notendop

PlaatsHalfweg
Capaciteit20 - 4.500
Uitstralingindustrieel
Partnershippreffered

SugarCity is omgetoverd van een oude suikerfabriek tot een industriële evenementenlocatie.

Het gebouw is één van de weinig overgebleven fabrieken in Nederland en het is grotendeels leeggehaald. Wel zijn er bijzondere ketels en installaties achtergebleven die behoren tot het DNA van SugarCity. Dit maakt SugarCity een toonbeeld van een industriële locatie geschikt voor uiteenlopende evenementen.

SugarCity is een indrukwekkende industriële locatie, geschikt voor uiteenlopende evenementen. 
MPS is preferred partner van SugarCity en heeft al vele onderscheidende events op deze locatie mogen verzorgen.

Multifunctioneel en goed bereikbaar

Met een oppervlakte van ruim 21.000 m2 m2 bieden de verschillende ruimtes meerdere mogelijkheden. Van dagevents en meetings, tot een groots diner, event of foodfestival. Vanzelfsprekend is SugarCity volledig voorzien van alle moderne faciliteiten van nu. 

Wat betreft bereikbaarheid zit het goed met SugarCity. Op slechts 10 minuten rijden vanuit Amsterdam en Haarlem ligt de locatie aan de A200. Ook ligt er een NS station voor de deur en beschikt SugarCity over 400 parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Historie locatie

In 1863 wordt in Halfweg de eerste suikerfabriek geopend. Na enkele jaren sluit deze suikerfabriek de deuren, waarop niet veel later de N.V. Suikerfabriek Holland er zich vestigt. In 1919 wordt de N.V. Suikerfabriek Holland ondergebracht bij de Centrale Suiker Maatschappij. Zo ontstaat de naam CSM-terrein.

De Centrale Suiker Maatschappij N.V. is in 1919 opgericht voor de productie van suiker uit suikerbieten heeft zich hier lange tijd mee beziggehouden. De onderneming was een fusie tussen NV Wester Suikerraffinaderij, NV “Hollandia”, de ASMij, en CV Van Loon & Co. De fusie omvatte de 17 particuliere suikerfabrieken die nog over waren van de 28 die in 1910 nog bestonden. Vanaf het midden van de jaren zeventig van de 20e eeuw is het bedrijf uitgegroeid tot een groot concern.

In 1992 sloot de suikerfabriek voorgoed en kwam er 110.000 vierkante meter vrij voor herbestemming. Per openbare inschrijving wist Cobraspen het terrein in 2000 aan te schaffen. 

Meer weten over SugarCity

Bel Maaike op 06 53 63 63 12

of stuur een mailtje naar maaike@mps.nl

Terug naar overzicht locaties